המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
יגאל אלון 120, תל-אביב 6744326
טל 03-7365498 | פקס 03-7365496
info@ilgbc.org
התקנה החדשה הינה תקנה ארצית שמחייבת את כלל הבנייה בארץ לעמוד בדרישות התקן הישראלי לבנייה ירוקה (ת"י 5281) ברמה של כוכב אחד לפחות.
לקראת מפת דרכים לאיפוס פליטות פחמן בסקטור הבנייה בישראל
נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד הבינוי והשיכון
חלוקת הניקוד בתקן הבנייה הירוקה, ת"י 5281 ביחס לעלות ביצוע הסעיפים...
מדד חדש יגדיר אחריות סביבתית וחברתית לאזורי תעשייה בני קיימה ויותאם לסטנדרטים בינלאומיים
מבנים מאופסי אנרגיה בישראל
ברבי קומות למגורים ברמות התעדה שונות בתקן הבנייה הירוקה
נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד הבינוי והשיכון
לתוכניות בהובלת משרד הבינוי והשיכון
סקירת מחקרים עדכניים בנושא תועלות בתי ספר ירוקים | בריאות | התייעלות | שיפור ציונים | תחושות השוהים במבנה
המסמך הופק בתמיכת התאחדות הקבלנים בוני הארץ ובמסגרת תמיכה של המשרד להגנת הסביבה לארגונים סביבתיים. מובהר כי על אף התמיכה האמורה, מדובר בעבודה עצמאית של מנהלת פסולת הבנייה.
המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה גאים להציג לרגל סיום שנת 2020 חוברת מקרי מבחן בבנייה ירוקה. החוברת סוקרת 11 פרויקטים מצטיינים בבנייה ירוקה
עבודת היועץ לבנייה ירוקה
ניתוח רוחות בבנייה ירוקה
חשיפה לשמש ישירה
10 דקות על תאורה טבעית
הדו"ח נכתב במסגרת מיזם מיוחד של המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה
חוברת זו, המתמקדת במבני חינוך ירוקים מצטיינים, הינה פועל יוצא של מיזם משותף בין המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה, ומטרתה לקדם את הידע והעשייה בתחום הבנייה הירוקה בכלל ולעודד מצוינות במבני חינוך בפרט.
המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
חוברת זו, פרי שיתוף פעולה בין המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה, מציגה 11 פרויקטים מעוררי השראה כאשר כל אחד מהם שופך אור על אסטרטגיות שונות של יישום בנייה ירוקה במבנים בייעודים שונים: משרדים, מגורים, מבני ציבור, מבני חינוך, מתחם תעשייה וחללי פנים.
במוצרים בענף הבנייה חוברת מס.1/5 - סדרת מדריכים למנהלי מוצר. נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד להגנת הסביבה
Servitization בשירות התעשייה חוברת מס.2/5 - סדרת מדריכים למנהלי מוצר. נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד להגנת הסביבה
חוברת מס.3/5 סדרת מדריכים למנהלי מוצר. נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד להגנת הסביבה
משמעויות ותועלות לחברות תעשייה חוברת מס.4/5 - סדרת מדריכים למנהלי מוצר. נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד להגנת הסביבה
יישומים בענף הבנייה ובניהול מבנים חוברת מס.5/5 - סדרת מדריכים למנהלי מוצר. נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד להגנת הסביבה
נכתב בשיתוף המועצה הישראלית לבנייה ירוקה ומשרד הבינוי והשיכון
מסמך זה מציג את מפת הדרכים לקידום מצוינות, איכות, קיימות, בטיחות ואמינות בכל שרשרת הערך של ענף הבנייה בישראל, דרך הנעת תרבות של ניהול מתקדם, לקיחת אחריות, תחקור, שקיפות וחדשנות תפיסתית וטכנולוגית, ותוך חיזוק הבסיס המדעי של תחום הבנייה בישראל. כל אלו יובילו לצמצום עלויות, קיצור לוחות זמנים ולהגדלת הערך.
מטרת המסמך היא לבחון כיצד מדיניות הדיור הלאומית וההתקדמות בתחום הבנייה הירוקה יכולים להשתלב ולתרום זה לזה, וכיצד יכולה הבנייה הירוקה לקדם את מטרות הפרויקט הלאומי לדיור.
הדו"ח סוקר את המגמות העולמיות בתחום החדשנות בבנייה, מצביע על תחומי העשייה העיקריים, סוקר את המצב בארץ לרבות השחקנים המעורבים, החסמים בצד ההיצע ובצד הביקוש והמלצות פעולה.
מסמך זה דן באמצעים הקיימים להפחתת צריכת האנרגיה במבני מגורים בישראל בכלל, ובוחן את ההיתכנות של תכנון והקמת מבני מגורים מאופסי אנרגיה בפרט.
סיכום פעילות המועצה הישראלית לבנייה ירוקה לשנת 2016
מדריך בידוד עבור דיירים הבונים בית, עוברים לדירה חדשה, או משפצים. בשיתוף "פורום הבידוד"
כלי מדידה המקדם את התכנון, הפיתוח והבינוי של שכונות איכותיות, בריאות ומשגשגות לאורך זמן. שכונה 360° מתכלל אתגרי פיתוח רב תחומיים באמצעות הצבת קריטריונים להערכה ואמות מידה לאיכות התהליך התכנוני, לשילוב שיקולים סביבתיים בתכנון ובביצוע, ולקידום עירוניות במרחב השכונתי.
הכלכלה ההתנהגותית היא רב תחומית ומשלבת כלכלה, פסיכולוגיה, עיצוב ועוד. מטרתה לחקור את היעדר הרציונאליות בתהליך קבלת ההחלטות. המחקר בחן את יישומם של כלים מתחום הכלכלה ההתנהגותית על החלטות צרכניות, ברכש דירות ירוקות ובהתנהלות שוטפת במבנים.
סיכום פעילות המועצה הישראלית לבנייה ירוקה לשנת 2014 בו תוכלו להתרשם משלל הפעילויות והנושאים בהם עסקנו השנה. דו"ח זה מסכם שנה נוספת של פעילות אינטנסיבית לקידום הבנייה הירוקה במגוון הגזרות בהן פועלת המועצה.
מדריך זה נועד עבור כל מי שמעוניין לשפץ את ביתו. מטרתו לספק מידע בנוגע לשיפוץ ירוק שמשמעו חידוש הבית באופן המיטיב עם הסביבה, משפר את בריאות הדיירים, ומעלה את איכות תנאי השהייה והמגורים.
מסמך זה מתווה מסגרת עקרונות המגדירה מהו חלל פנים ירוק ומציע קריטריונים ומדדים לבחינה של חללי פנים ירוקים. המסמך נועד לשמש בסיס לכלי מדידה עתידי להערכת חללי פנים ירוקים בישראל, וזאת במטרה להרחיב את יישומן של עקרונות הבנייה הירוקה גם לחללי הפנים של המבנה.
מחקר זה מנתח את העלויות והתועלות הכלכליות הישירות של בנייה ירוקה במבני משרדים בישראל. במסגרת המחקר נבחנו מרכיבי העלות הנוספים בבניין משרדים ירוק ברמה בסיסית של כוכב אחד, בהשוואה לעלויות של בנייה קונבנציונלית
מסמך זה הוא פרי יוזמה של המועצה בשיתוף ארגוני סביבה וחברה מובילים: אדם טבע ודין, מרכז השל, מרחב ועיריית תל אביב-יפו. המסמך מגדיר חזון ועקרונות לשכונה מקיימת בישראל ומפרט כלים ליישום המהווים כלי עזר לתכנון, לפיתוח ולניהול מקיים ברמת השכונה.
סיכום פעילות המועצה הישראלית לבנייה ירוקה לשנת 2014 בו תוכלו להתרשם משלל הפעילויות והנושאים בהם עסקנו השנה. דו"ח זה מסכם שנה נוספת של פעילות אינטנסיבית לקידום הבנייה הירוקה במגוון הגזרות בהן פועלת המועצה
בידוד מעטפת הבניין הינו אחד המרכיבים החשובים בבנייה ירוקה ובהתייעלות אנרגטית בבניינים. השפעתו על הפוטנציאל לחיסכון באנרגיה למשקי הבית בפרט ולמשק הלאומי ככלל הינה משמעותית והוא כאחד ממנועי ההפחתה לצמצום פליטות גזי חממה. כמו כן מהווה נושא הבידוד מרכיב משמעותי בתקן לבנייה ירוקה.
מטרת המחקר היא לבחון את ההיתכנות ליישום דרישות התקן בבניה רוויה למגורים ואת המשמעויות הנגזרות מכך ליזם.
המחקר מחולק לשני חלקים. חלקו הראשון בוחן את שוק החומרים והמוצרים הירוקים בישראל, לצד מיפוי ובחינה של שווקים מתקדמים במדינות מובילות. החלק השני של המחקר מתמקד בבחינת ובניתוח החסמים הקיימים להתפתחות שוק המוצרים הירוקים בישראל ומציע כלי מדיניות להסרתם.
המסמך סוקר עלויות הבנייה הירוקה בישראל ובעולם על פי סוגי מבנים: מבני מגורים, משרדים, חינוך ומלונאות. כמו כן, המסמך מדגיש את התועלות הנובעות כתוצאה מיישום בנייה ירוקה.
דו"ח זה מציג תמונת מצב עדכנית, רחבה ומהימנה של תחום הבנייה הירוקה בישראל. הדו"ח, פרי שיתוף פעולה של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה והמשרד להגנת הסביבה, סוקר את ההתפתחויות העיקריות בשוק הבנייה הירוקה ובשוק המוצרים הירוקים, ההתקדמות הרגולטורית והתפתחות הידע המחקרי בתחום.
מטרת מסמך זה הינה לספק הנחיות לכתיבת מדריך למשתמש בבניין, בהתאם למאפיין 8.5 בתקן 5281 חלק 2 העוסק בבנייני מגורים. מסמך זה כולל הסברים אודות התוכן הנדרש להיכלל במדריך למשתמש בבניין מגורים, מציע מלל קבוע והנחיות לכתיבת מלל ייעודי לבניין ולסביבתו.
ההכרה כי בנייה ותפעול בניינים הינם מהגורמים המשמעותיים ביותר לצריכת משאבים ויצירת זיהום הובילה, במקומות שונים בעולם, לפיתוח סדרה של כלים לבנייה, שיפוץ ותפעול מבנים.
אחד מהחסמים ליישום נרחב של בנייה ירוקה הוא אי הוודאות לגבי העלויות והכדאיות הכלכלית של שיטת בנייה זו בהשוואה לבנייה רווחת. המחקר אשר בוצע ע"י חגי קוט וד"ר דוד כ"ץ מנתח את העלויות הכלכליות של הבנייה הירוקה בהתבסס על נתוני עלויות בפועל של שני בנייני מגורים אשר קיבלו תו ירוק בדרגת מצטיין. מתודולוגית המחקר מתבססת על בחינה של העלויות בפועל של רכיבים ירוקים אשר הוטמעו במבנים שנבחנו והשוואתן להערכת העלויות בבניין ייחוס קונבנציונאלי העומד בדרישות חוקי התכנון והבנייה בישראל. מהמחקר עולה כי שיעור ההשקעה הנוספת בגין רכיבים ירוקים עמד על 4.1% ו- 2.1%, שיעור התואם את משרע הממצאים ממחקרים דומים בחו"ל.
בשנים האחרונות פותחו בעולם כלי מדידה ותקנים המבקשים לתת מענה לסוגיות רחבות יותר מאלו המטופלות במסגרת תקני בנייה ירוקה לבניינים בודדים מתוך הכרה כי הטמעה של פרקטיקות סביבתיות בקנה מידה שכונתי בעלת השפעה מכרעת על חסכון במשאבים כגון קרקע, מים ואנרגיה וביסוס דפוסי פיתוח ברי קיימא, וכן מאפשרת הפחתה משמעותית בפליטות, ביסוס רווחת ובריאות התושבים ועוד. מטרת מסמך זה לבחון תקנים וכלי מדידה שונים לשכונות ירוקות בעולם ואת מידת ישימותם ולהמליץ מהו המודל המתאים לקידום נושא השכונות הירוקות בישראל.
משבר משק המים בישראל מצריך נקיטת אמצעים דחופים לחיסכון במים שפירים, בין אמצעים אלו נמנה השימוש החוזר במים אפורים. השימוש החוזר במים אפורים הינו פרקטיקה רווחת בארצות העולם המערבי המשתלבת בתפיסת הקיימות של הבנייה הירוקה, כלומר צמצום השימוש במשאבי טבע והקטנת טביעת הרגל האקולוגית. על-אף הידע הרב בתחום השבת מים אפורים הקיים בארץ, הוא אינו מיושם בהיקף נרחב בשל איסור משרד הבריאות. מטרת מסמך זה היא להציג את עמדת המועצה הישראלית לבנייה ירוקה בנוגע לשימוש חוזר במים אפורים ולהציע מתווה לאימוץ עמדה זו בחקיקה פרלמנטרית, תוך התייחסות למהלכים העכשוויים.
לסקטור הבנייה תפקיד מכריע במאמץ הגלובלי להקטין את פליטות גזי החממה כחלק מהמאבק בתהליך שינויי האקלים והשלכותיו. סקטור הבנייה הישראלי אחראי לכמעט 50% מסך פליטות גזי חממה של המדינה ולפיכך שינוי תפיסתי, פרקטי וטכנולוגי בהקשר למבנים יכול לתרום משמעותית להשגת יעדי הפחתה בהתאם להתחייבותה של ישראל בוועידת קופנהגן 2009 והחלטות ממשלה בנושא. במחקר זה ריכוז של נתונים מהעולם לגבי הקשר בין סקטור הבנייה ושינויי אקלים, פוטנציאל ההפחתה של גזי חממה ע"פ גישת מחזור חיי הבניין (Life Cycle Approach) ודוגמאות נבחרות בעולם ליישום בנייה ירוקה, שהוכיחו יכולת הפחתה מוצלחת ומשמעותית של גזי חממה. המחקר מתמקד בהערכת פוטנציאל ההפחתה של סקטור הבנייה בישראל בהתבסס על הניסיון העולמי בתחום.
שוק הבנייה הישראלי מאופיין בבנייה בהיקף רחב לצד מלאי מבנים קיים. מלאי המבנים הקיים סובל מביצועים אנרגטיים ירודים ויש לו השלכות סביבתיות שליליות. אי לכך ולאור מציאות שוק קיימת בה מתבצעות עבודות שיפוץ רבות בהיקפים שונים ועבור ייעודי מבנים שונים, נדרשת התייחסות רחבה לבניינים קיימים במסגרת התקן לבנייה ירוקה. מטרת מסמך זה היא להציע מתווה פעילות בנושא תקינה לפעולות של שיפוץ מבנים ופעולות של תפעול ואחזקה בבניינים קיימים במדינת ישראל. המסמך כולל סקירה של תקנים שונים בעולם העוסקים במבנים קיימים, ביניהם תקנים להערכת שיפוץ מבנים ותקנים להערכת תפעול ואחזקה של מבנים, על-מנת לבחון מהם הכלים האופטימאליים למדידה ולדירוג של פעולות שונות הקשורות בהשפעות הסביבתיות של בניינים קיימים.
לאור האתגרים החברתיים, הכלכליים והסביבתיים בשנת 2012 והלאה, נדרשים ממשלת ישראל וגופי המנהל הציבורי והתכנון, לפתח וליישם חשיבה כלכלית הכוללת אמצעים המקדמים צמיחה כלכלית תוך הגנה על משאבי הטבע והסביבה המתכלים, הפחתת פליטות גזי-חממה, זיהום אוויר ותופעות נוספות. המושגים "כלכלה ירוקה" או "צמיחה ירוקה" משלבים בין מספר אלמנטים: חשיבה כלכלית בת-קיימא המבוססת על המשך הצמיחה, הפחתת נזקים סביבתיים, שמירה על שוויון בין-דורי בחלוקת משאבים, שיפור איכות החיים לכלל התושבים באמצעות שימור הסביבה הטבעית ושיפור הסביבה הבנויה, ויצירת הזדמנויות מקומיות לפיתוח וייצור של מוצרים וטכנולוגיות חדשים. סקטור הבנייה מהווה ענף מרכזי במשק ומשמעותי לצמיחה כלכלית, כאשר סך ההשקעות בענף הבנייה בשנת 2010 היוו כ-7.5% מהתמ"ג. לפיכך בנייה ירוקה מהווה נדבך מרכזי בכל הֶקשר של צמיחה ירוקה ואסטרטגיית קיימות.
מטרת המסמך להציג את המשתנים המרכיבים את עלות בנייה ירוקה לצד הכדאיות הכלכלית שביישומם. יוצגו בו שיקולים ומניעים העומדים בבסיס ההחלטה לבנות ירוק, ניתוח החסמים העומדים בפני הבוחרים לבנות ירוק והדרכים להנחלת הבנייה הירוקה כפרקטיקה מקצועית מרכזית. המסמך מתבסס על מספר מקורות בינלאומיים כאשר מרבית הנתונים לקוחים ממחקרים שנערכו בארה"ב בהתבסס על יישום תקן ה-LEED.
במסגרת הדוח הצגה וניתוח של כלי מדיניות ותמריצים להטמעת בניה ירוקה שיושמו במדינות שונות עולם ביניהן, אוסטרליה, ארה"ב, אנגליה, גרמניה ועוד, המלצה על תוכנית תמריצים מתאימה לישראל, וצעדים יישומיים ראשונים למקבלי החלטות לצורך הטמעת הנושא במדיניות בישראל.
המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
הרצאה מקוונת בנושא קיימות לכיתות ד-ו
מצגת אודות תכנון אקלימי פסיבי כגישה בעיצוב ירוק. המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
סקירת התקן הישראלי לבנייה ירוקה ודוגמאות ליישומו כחלק מנושא "תקינה וכלי מדידה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
הסבר אודות עבודה בתוכנת Ecotect להערכה של ביצועיים אקלימיים של מבנים. המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
סקירת התועלת ליישום תקני בנייה ירוקה ודוגמאות כחלק מנושא "תקינה וכלי מדידה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
המצגת עוסקת במשמעות הבריאותית של חומרי בנייה כחלק מנושא "חומרים ותהליכים בבנייה ירוקה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת אודות ההזדמנות הכלכלית ליישום בידוד בנייני מגורים בקנה מידה רחב. המצגת מציגה חלק מממצאי מחקר שנערך על ידי המועצה הישראלית לבנייה ירוקה במימון פורום חברות הבידוד
מצגת אודות מסמך העקרונות "לקראת שכונות בנות קיימא בישראל" המשלבת מקרי מבחן מהעולם ומציגה כלי מדידה מובילים בעולם להערכת קיימות ברמה השכונתית.
מצגת אודות מגמות עולם הקיימות ורקע אודות בנייה ירוקה
סקירה של תקני בנייה ירוקה מובילים ודוגמאות מהעולם כחלק מנושא "תקינה וכלי מדידה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
המצגת עוסקת בפסולת בניין ומחזור כחלק מנושא "חומרים ותהליכים בבנייה ירוקה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת הסוקרת מהו חומר ירוק כחלק מנושא "חומרים ותהליכים בבנייה ירוקה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת אודות המחיר הסביבתי של בנייה כחלק מנושא "חומרים ותהליכים בבנייה ירוקה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת אודות שיקולי תכנון עירוני מקיים כחלק מנושא "יחסי בניין-סביבה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת אודות אקלים עירוני כחלק מנושא "יחסי בניין-סביבה". המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
מצגת אודות תכנון אקלימי היברידי ואקטיבי כגישה בעיצוב ירוק. המצגת נערכה במסגרת המיזם המשותף של המשרד להג"ס והמועצה לבנייה ירוקה עבור סגלי הוראה, ככלי להטמעת בנייה ירוקה.
המצגת סוקרת תועלות של שימוש בתקן ה-Green Star , התקן האוסטרלי לבנייה ירוקה, לאחר עשור של הסמכות.
מצגת העוסקת בתועלות הבריאותיות שבבנייה ירוקה
מצגת אודות הקטלוג, אתר הבת של המועצה לבנייה ירוקה, המאגד מידע אודות מוצרים וטכנולוגיות תומכי בנייה ירוקה
עבודת היועץ לבנייה ירוקה
חשיפה לשמש ישירה
מבנים מהווים גורם מרכזי בפליטות מזהמים לאוויר וצריכה של משאבי טבע ואנרגיה. הבנייה הירוקה מסייעת לצמצם את השפעת המבנים על הסביבה על ידי שימוש בידע ובטכנולוגיות, וזאת ליצירת סביבה בנויה מקיימת העונה על צרכי הדור הנוכחי מבלי לסכן את יכולות הדורות הבאים לספק את צורכיהם. קראו עוד…
מים אפורים מקורם בכיורי רחצה, מקלחות, אמבטיות ובמי מכונת כביסה והם אינם מכילים הפרשות בני-אדם. לעומת 'מים שחורים' אשר מקורם בשירותים ובכיורי מטבח ובהם לא ניתן לעשות שימוש חוזר בדרך יעילה ובאיכות גבוהה, במים האפורים, לאחר תהליך טיהור, ניתן להשתמש בשנית. קראו עוד…
גג ירוק או גג מגונן הוא גג נושא צמחייה המיושם על ידי הנחת תשתית המאפשרת אחיזה של חומרי הזנה ומים לצמחייה והגנה למבנה מפני חדירת שורשים ונוזלים. לגג ירוק ישנם יתרונות רבים קראו עוד…
שיפוץ ירוק משמעו חידוש הדירה באופן המיטיב עם הסביבה, משפר את בריאות הדיירים ומעלה את איכות תנאי השהיה והמגורים. מטרת השיפוץ הירוק היא להפחית את צריכת המשאבים של הדירה ובתוך כך לחסוך עלויות תפעול ותחזוקה לדיירים ולהפוך את הדירה לבריאה ונעימה יותר. יישומם של מספר עקרונות ורעיונות יכול לשפר באופן משמעותי את הנוחות והבריאות של דיירי הבית ולהביא לחיסכון של מאות שקלים בשנה בחשבונות החשמל והמים. קראו עוד…
פאנלים סולארים / תאים פוטו-וולטאים מפיקים אנרגיה מתחדשת על ידי קליטת קרינה אלקטרומגנטית מן השמש וייצור אנרגיה חשמלית. מתקן פוטו-וולטאי כולל קולטים פוטו-וולטאים (פאנלים סולארים) המותקנים על פני שטח בעל קרינת שמש מקסימאלית וממיר זרם ישר לזרם חילופין המאפשר אספקת החשמל המופק ישירות לרשת. קראו עוד…
בידוד תרמי ומסה תרמית הם מאפיינים תרמיים של חומר. יכולת בידוד תרמי של חומר נמדדת על ידי ערך הנקרא "מקדם ההתנגדות התרמית" המבטא את יכולתו של החומר לעכב מעבר חום דרכו. ככל שההתנגדות התרמית גדולה יותר החומר יהיה בעל כושר בידוד טוב יותר. קראו עוד…
"גג צונן" הינו גג שפניו נשארים "צוננים" ביחס לטמפרטורת הסביבה או הטמפרטורה האופפת את הגג. בחירת חומרי הגמר של הגג מאפשרת לו להחזיר את קרינת השמש חזרה לשמיים ולא להעבירה למבנה תחתיו. קראו עוד…
מערכת גיאו תרמית הינה מערכת המבוססת על החלפת חום עם האדמה על-ידי הזרמת מים במערכת צינורות סגורה. מכיוון שטמפרטורת הקרקע הינה קבועה (בישראל כ-20 מעלות צלסיוס). המערכת הגאותרמית בנויה מצינורות היורדים לעומקים של כמה עשרות מטרים באדמה וחוזרים בחזרה למבנה. בצינורות זורמים מים המתקררים או מתחממים (בהתאם לעונת השנה) על ידי האדמה עד לטמפרטורה של 20 מעלות וחוזרים למבנה כדי לקררו או לחממו. קראו עוד…
ממבט ראשוני ייתכן ונראה כי החומרים החלופיים והעבודה הנוספת הנדרשת בעת תכנון ובנייה של מבנים ברי קיימה יגררו גם עליות רבות. אך בסקירה של נתוני עלויות בנייה ירוקה כפי שנבדקו בישראל ובעולם בשנים האחרונות, נמצא כי עלות ההשקעה בבנייה ירוקה משתנה בהתאם לרמת ההסמכה של תקן הבנייה הירוקה והיא מהווה בישראל בין 1%- 5% מהעלות הכוללת של הבנייה בבנייני משרדים, מגורים ומלונאות. קראו עוד…
התייעלות אנרגטית מתייחסת לשלל פעולות שמטרתן להביא לידי צריכה חסכונית ומחושבת של אנרגיה ולצמצום השפעות שליליות הנלוות לכך. קראו עוד…
קנה המידה השכונתי מכיל מרכיבים רבים המכתיבים את אורח החיים ומשפיעים על איכות החיים, על המערכות הטבעיות ועל צריכת משאבי הטבע. השכונה המקיימת מושתתת על עיקרון הקיימות המשלב ומאזן בין ערכים סביבתיים, חברתיים וכלכליים. בנושאי סביבה זוכים לדגש היבטים כגון שמירה על הטבע, ניצול יעיל של הקרקע, חיסכון והתייעלות בנושאי אנרגיה ומים, מניעת מפגעים וזיהומים, הפחתת הנסועה הפרטית ועידוד השימוש בתחבורה חליפית, ותכנון המבקש לשפר את רווחת התושבים. בנושאים חברתיים-קהילתיים זוכים לדגש הצורך במתן תחושת שייכות, עידוד אזרחות פעילה, שיתוף הציבור בניהול ובתכנון וקיומו של מגוון אנושי. בנושאים כלכליים-מסחריים זוכים לדגש עקרונות כגון עירוב שימושי קרקע, יצירת מגוון תעסוקתי בשכונה, פיתוח הכלכלה המקומית ועידוד של עסקים מקומיים. קראו עוד..
המשרד האמריקאי להגנת הסביבה מעריך כי רמת מזהמי האוויר הפנים-מבניים מגיעים לפי 5-2, ולעתים אף יותר מפי 100 מרמת הזיהום בחוץ. נושא זה מקבל משמעות רבה בשל העובדה שרובנו מעבירים 90%-80% מזמננו במבנים סגורים. אז איך ניתן למנוע את התופעה? זה מתחיל בתכנון נכון של המבנה וממשיך בתפעול ובתחזוקה נכונה שלו. מחקרים שנערכו בעולם מצאו כי מבנים שנבנו על פי עקרונות הבנייה הירוקה הם בריאים ונעימים יותר לשהייה. עקרונות הבנייה הירוקה מדגישים היבטים כגון שימוש בחומרים בריאים יותר שפליטת הרעלים שלהם נמוכה, חומרים שאינם פולטים קרינה, אוורור נאות של המבנה, החדרה של תאורה טבעית, בידוד תרמי ואקוסטי ועוד. קראו עוד
הזכות לנגישות מיושמת במלואה על ידי תחבורה בת קיימא. באמצעותה כל אדם יכול להגיע לכל יעד בזמן ובעלות סבירה. מערך משולב של תחבורה ציבורית מאפשר שוויון הזדמנויות ופתיחת אפשרויות בפני כל המעמדות בחברה למוביליות חברתית קלה ורבה יותר ע"י נגישות משופרת לתעסוקה, למסחר וללימודים. ייעול הנגישות מביא לחסכון עצום בשעות העבודה ובשעות הפנאי ולהעלאת איכות החיים. קראו עוד
מבנים מאופסי אנרגיה הם מבנים אשר צריכת האנרגיה השנתית בהם היא אפס (לאחר קיזוז כמות האנרגיה המיוצרת בהם), וזאת מבלי לפגוע בתנאי הנוחות בהם. קראו עוד
עיר חכמה הינה עיר המשלבת את הקהילה המקומית, אמצעים לאיסוף מידע ומערכות תומכות החלטה, לטובת שיפור החוסן והקיימות, איכות החיים, התחרותיות והכלכליות של עסקיה. קראו עוד