סגירה
צרו איתנו קשר

המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
יגאל אלון 120, תל-אביב 6744326
טל 03-7365498 | פקס 03-7365496
info@ilgbc.org

* שדות חובה
שליחה

העתיד בערים

חצי שנה חלפה מאז שנחתם ההסכם ההיסטורי בועידת פאריז בו החליטו מדינות העולם על מתווה מוסכם למאבק בשינויי האקלים וכעת אנו עדים למהלך דרמטי שבו גובשה קואליציה של 7100 ערים מ-119 מדינות ו- 8% מסך כל האוכלוסיה העולמית שמעמידות עצמן בחזית המאבק בשינויי האקלים.

מטרת הקואליציה שאמורה להתחיל לפעול בראשית 2017 היא לגבש תשתית של ידע ויכולות בין הערים ולשפר את זרימת המידע כך שההישגים במציאת פתרונות שיצמצמו את היקפי הנזקים שבהתחממות ויהפוך אותן לחסונות מפניהן, יהפכו לנחלת הכלל.

הקמת הקואליציה מלמדת כי צדק חיימי לרנר, ראש העיר של קוריטיבה בברזיל, מחלוצי המהפכה העירונית הירוקה, שאמר כי העיר היא לא הבעייה אלא הפתרון. אמנם, הערים תופסות רק 2% משטח כדור הארץ, אך למעלה מ-70% מהפעילות הכלכלית במדינות מתפתחות ויותר מ-%90 מהפעילות במדינות מפותחות, מתבצעת בסקטור העירוני. רוב רובה של פעילות זו מתבטאת בצריכת משאבים והפקת אנרגיה ואכן יותר מ-85% מפליטות גזי החממה בעולם מגיעים מהערים.

בתהליך ייצור השירותים ואיכות חיים, הערים הקיימות בעולם הן תאוותניות, בולעות משאבים ופולטות אין סוף פסולות וזבל. לונדון למשל צורכת בשנה כמיליון וחצי טון מזון, 40 מיליון טון חמצן, 20 מיליון טון דלק, 2 מיליון טון פלסטיק ועץ. בצד השני של הצינור, לונדון פולטת חזרה לסביבה; 60 מיליון טון פחמן דו חמצני, מעל ל-7 מיליון טון של שפכים וקרוב ל-20 מיליון טון פסולת מכל הסוגים.  אתגר הערים המקיימות הוא לפתח סביבות חיים, חיוניות, נגישות ויצרניות. מקומות שבהן אנשים יכולים לחיות ברווחה ובשגשוג מהלך חיים שלם, להתנייד בקלות ובנוחות, ומבלי להיות תלויים בשריפת דלקים על כל פעולה.

דוגמאות להפיכתן של ערים מבעייה לפתרון קיימות ולא רק בקוריטיבה, שתחת הנהגתו של לרנר זכתה להיות למכה סביבתית, בהיבטים של תחבורה, שיתוף ציבור, פסולת ושטחים פתוחים. משבילי אופניים בבוגוטה, דרך חקלאות עירונית בקראקס ופרויקטים של בנייה ירוקה נרחבת בסין.

מכאן, שערים המתמודדות מול אתגרי האקלים מביאות גם לשיפור באיכות החיים של תושביהן ומאפשרות שגשוג והתאמת סביבות המגורים למאה ה-21. אין זה מקרה כי במדד הערים הגלובליות שמפורסם מדי שנה על ידי הגוף המחקרי המוערך A.T. Kearney, המדרג את הערים בהתאם לתפקודן כיום ובהתאם ליכולתן ארוכת הטווח לספק איכות חיים לתושביהן, הערים המובילות הן ערים עירוניות המבקשות לקדם פיתוח בר קיימא.

מכאן שהעתיד נמצא בערים ואלה מהוות את אחד ממוקדי הכנס השנתי השנה.

לקריאה נוספת על יוזמת הקמת קואליציית הערים:

יוזמת הערים הגלובליות

קישור לאינדקס הערים הגלובליות:

global_cities

 

עיצוב ופיתוח: RSVP קרן ברכה האתר נוסד בסיוע קרן ברכה
סגירה
הרשמה לניוזלטר
הרשמה