סגירה
צרו איתנו קשר

המועצה הישראלית לבנייה ירוקה
יגאל אלון 120, תל-אביב 6744326
טל 03-7365498 | פקס 03-7365496
info@ilgbc.org

* שדות חובה
שליחה

הזוכים בתחרות למוסדות להשכלה גבוהה "ישראל 2048"

המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה בתמיכת קרן ברכה קיימו השנה את התחרות למוסדות להשכלה גבוהה "ישראל 2048", במטרה לעורר מחשבה על פתרונות יצירתיים, אך מעשיים, למבחר אתגרים מולם תעמוד ישראל במלוא 100 שנים להיווסדה. התחרות הופנתה לסטודנטים, דור העתיד של אנשי המקצוע בישראל, במטרה שיחשפו למגמות הבולטות של תקופתנו ולאתגרים התכנוניים העתידיים, וייצרו פתרונות מעשיים בתכנון העכשווי, אשר יתאימו להתמודדות עם אתגרי העתיד.

בתחרות זו לקחו חלק כ – 150 סטודנטים ומרצים מכ – 12 מוסדות להשכלה גבוהה, אשר לקחו חלק בתהליך של למידה מולטי דיסציפלינרית, ששילבה מספר תחומי למידה אקדמיים. בכנס העשור של המועצה הישראלית לבנייה ירוקה שהתקיים ב 19.11.18 הוכרזו הזוכים בתחרות.

צוות השופטים החליט להעניק פרסים ל – 5 פרויקטים, אשר זכו בפרסים כספיים בסך כולל של 80,000 ₪.

במקום השלישי זכו 2 פרויקטים, ובמקום השני 2 פרויקטים ובמקום הראשון זכה פרויקט אחד.

 

במקום הראשון זכה הפרויקט ישראל-ירדן, מרכז לחקר ושיקום נהרות, של סטודנטים מהמרכז האקדמי ויצו חיפה.

 

נהר הירדן הוא הנהר הארוך ביותר בישראל, ולאורכו מתקיימות מערכות אקולוגיות טבעיות חשובות וייחודיות. כיום, הנהר סובל מהתייבשות בעקבות שאיבת יתר, חסימת הנהר באמצעות סכרים, וירידה במפלס הכנרת. כל אלו גרמו לפגיעה במסדרון האקולוגי לאורך הנהר, והמערכות האקולוגיות לאורכו, בייחוד בקטע הדרומי, מוזנחות.

פרויקט זה מציע תכנון מקיף לאורך נהר הירדן, שמטרתו העיקרית היא לשקמו מבחינה פיזית ותודעתית תוך שמירה על מהותו. המענה התכנוני נעשה בראיית עתידה של ישראל בעוד 30 שנה, ונובע מהשינויים האקלימיים והצרכים החברתיים- תרבותיים של החברה. התכנון האדריכלי משמש כחוליה מקשרת בין ערכי הטבע וההיסטוריה של המקום לבין העולם העתידני שבו נחיה, זאת ע"י תכנון אקולוגי וסביבתי החוסך במשאבי טבע ומיישם טכנולוגיות תכנון מתקדמות. כל זאת, על מנת לממש את הפוטנציאל התיירותי ולנצל את ההזדמנות לשיתוף פעולה עם ממלכת ירדן.
המנחים: פרופ' ברוך ברוך, אדר' דנה מרגלית ואדר' מיכל בר עוז.
והסטודנטים: לוטם חממה, ענבר מכלוף ואלכס סאיטובה.

 

במקום השני –

זכו שני פרויקטים:

הפרויקט הראשון שזכה במקום השני הוא פרויקט MY SOILIUM, של סטודנטים מהטכניון.

פרויקט זה מושתת על דרך טיפול מוכרת ומוכחת של שימוש בשורשי פטריות – תפטיר לטיהור קרקעות, ומתמקד בשטחי תחנות הדלק המפוזרות בערינו. מהות הפרוייקט, היא ניצול של נוכחות התפטיר בקרקע ותמרונו לכדי יצירת מרחבים ציבוריים חדשים וזמניים על חשבונן של תחנות הדלק שעתידות להיעלם מנוף ערינו.

הפרויקט הוא תולדה של שיתוף פעולה אינטרדיסציפלינרי בין ארכיטקטורה, ביולוגיה והנדסת חומרים והוא מבוסס על מחקר מעמיק, ניסויים אמפיריים וחזון שאפתני. הפרוייקט מנסה לענות על מספר אתגרים מורכבים אשר צפויים בישראל 2048.
המנחה: נוי לזרוביץ, והסטודנטים: רז קגן, ואחיה ליבנה.

 

פרויקט נוסף שזכה במקום השני – SPACE CLAIM , מהטכניון

הפרויקט עוסק בהסתכלות עתידית על מפרץ חיפה – אזור תעשייתי ומזוהם שצפוי לעבור פיתוח רחב היקף בעשורים הקרובים, תוך שאילת השאלה – מה אם הפיתוח הצפוי יקרה תוך שמירה על אופיו היצרני, בשילוב סט כלים חדש שיפחית את הזיהום וישים דגש על יצרנות מקיימת? בפרויקט מציעים הסטודנטים הסתכלות על המרחב כמוקד מחולל בפני עצמו, שאופיו הקיים יכתיב את האופנים והשלבים בהם תיווצר בו עירוניות חדשה.

אסטרטגית הפעולה כללה בחינת מרכיביו הקיימים של האתר, חילוץ של כ-10,000 דונם, הכוללים שטחים כלואים, נטושים, מעזבות, שטחי אספלט נרחבים ואזורי שוליים לא מנוצלים. שקלול אזורים אלו עם נקודות אסטרטגיות במרחב כמו נחל הקישון והגדורה, הרכיבו את התוואי הנופי החדש שהיווה את הבסיס לפרויקט.
המנחות: מתניה ז"ק ורבקה שטרנברג
והסטודנטיות: לוטם בלנק, עדי גינסברג, ואנה ארגואטי

 

במקום השלישי

זכו 2 פרויקטים:

הפרויקט הראשון שזכה במקום השלישי הוא הפרויקט "חרדים לעתיד", של סטודנטים מהטכניון.

חזון הפרויקט הוא יצירת דיפוזיה בין האוכלוסייה החרדית לאוכלוסייה הכללית על ידי יצירת מרחבי ביניים, שיביאו לאיחוי מרחבי-תרבותי-חברתי בישראל, תוך שימוש בעקרונות תכנון המביאים לידי ביטוי את המשותף והשונה בכל אוכלוסייה, כפלטפורמה לממשק אוכלוסיות, ומענה לסוגיית חוסר השטחים הפתוחים בעיר, והענקת ביטוי מרחבי לשינויים חברתיים.
מנחות הפרויקט: אדר' נוף דפנה גרינשטיין, אדר' נוף צופיה רוזנר-סלע
והסטודנטים: אוהד אבניאל, הדר אבניאל ואיילת קנקה

 

פרויקט נוסף שזכה במקום השלישי – שכונה מייצרת, של סטודנטים מבצלאל

"שכונה מייצרת" היא פרויקט אדריכלי בעל חזון עירוני וחברתי חדש שנועד לפתור בעיות ואתגרים גלובליים שעתידים להתקיים בשנת 2048. הפרויקט מציע מערכת לשימוש חוזר בשטחים ובחללים מסחריים הקיימים בתוך העיר לצורך גידולים חקלאיים.
המנחה: מתן ספיר, והסטודנטים: ליאורה נידרברג, הדר לוי וסער לוינקרון.

 

עיצוב ופיתוח: RSVP קרן ברכה האתר נוסד בסיוע קרן ברכה
סגירה
הרשמה לניוזלטר
הרשמה